назад

Трудова книжка-основний документ трудової діяльності

“Трудова книжка є основним документом про трудову діяльність працівника”- саме це передбачає ст. 48 Кодексу законів про працю України. Трудові книжки є у всіх працівників, які працюють на підприємстві, установі, організації або у фізичної особи-підприємця (ФОП) понад п’ять днів, а також, позаштатних працівників при умові, якщо вони підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню та на студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, які проходять стажування на підприємстві, установі та організації.
З метою інформування осіб, що перебувають на обліку в Уманському районному центрі зайнятості та мають статус безробітного головним спеціалістом Уманського МЦ Сіньковською Вікторією 24 вересня проведено семінар на тему: «Порядок заповнення трудової книжки».
Увагу присутніх звернуто на те, що у ст. 24 КзпП України зазначається, що при укладанні трудового договору громадянин зобов’язаний пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках передбачених законом – документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров’я та інші документи. Під час семінару працівник центру повідомила про інформацію, яка вноситься до трудової книжки, а саме: відомості про працівника: прізвище, ім’я та по-батькові, дата народження, відомості про роботу, переведення на інше постійне місце роботи та звільнення, відомості про нагородження та заохочення: про нагородження державними нагородами України та відзнаками України, заохочення за успіхи в роботі та інші заохочення та інформацію, що не вноситься в трудову книжку.
Під час проведення заходу розповсюджені друковані матеріали системи безоплатної правової допомоги з контактами та адресою Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Умань, пл. Перемоги, 2, тел.: (04744) 3-25-33 та єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).