назад

Ув’язнені Рівненського СІЗО спілкувались з працівниками Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області

Умови відбування покарання, залучення захисника, питання соціального захисту – ці та інші теми, цікавили ув’язнених , під час зустрічі з представниками Регіонального центру з надання БВПД. У рамках реалізації проекту Міністерства юстиції «Я маю право»! та Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Координаційним центром з надання правової допомоги, до Державної установи «Рівненський слідчий ізолятор» завітав начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик .

Захист прав ув’язнених та засуджених є одним із пріоритетів в діяльності системи БПД. Відтак, фахівці центрів з надання БВПД та адвокати, що працюють за контрактами, забезпечують складання документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи, ув’язненої чи засудженої до покарання у виді позбавлення або обмеження волі, що дає доступ до правової інформації та правосуддя вказанай категорії громадян. Задля підвищення рівня правової поінформованості ув’язнених та засуджених осіб щодо захисту свої прав а також персоналу установи, працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області систематично відвідують заклади Державної кримінально-виконавчої служби.     Так цього разу, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик провів особистий прийом громадян, що утримуються у Державній установі «Рівненський слідчий ізолятор». Ув’язненим , було роз’яснено механізм захисту їхніх прав, згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу», обсяг повноважень Регіонального та місцевих центрів а також порядок звернення за такою допомогою. Ряду осіб надано вичерпні роз’яснення з правових питань.

Крім того, під час зустрічі з персоналом установи, детально обговорено вимоги законодавства щодо розгляду звернень ув’язнених і засуджених та акцентовано увагу на типових помилках, які допускають заявники під час складання та формулювання вимог про залучення захисника.

Працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області та представники адміністрації установи також обговорили і подальшу побудову тісних взаємовідносин задля дотримання принципів прозорості та відкритості в світлі сучасного етапу розвитку виправної системи.