назад

Турбота в дії: виїзний прийом та адресна правова допомога


VPB212 квітня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та діяльності персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк спільно з першим заступником начальника Головного територіального управління юстиції Іриною Волошиною та начальником Любарського бюро правової допомоги Оленою Зубко провели виїзний прийом громадян в селі Бичева Любарського району.

Така робота проводиться регулярно, адже мешканці сіл потребують фахової правової допомоги, та через брак коштів, чи відсутності зручного транспортного сполучення не завжди можуть її отримати. Виїзні прийоми та адресна допомога сприяють забезпеченню рівних можливостей вирішувати життєві проблеми у правовий спосіб.

VP1
Під час виїзного прийому мешканців села Бичева цікавили такі питання: як оформити право власності на земельну ділянку у порядку спадкування за заповітом, чи передається у спадок право користування земельною ділянкою, як розірвати договір оренди земельної ділянки, яка відповідальність за несвоєчасне подання електронної декларації та інші. Окрім консультацій, жителям села розповіли про загальнонаціональний проект «Я маю право!» та роздали тематичну друковану продукцію з актуальною правовою інформацією.
Також цього дня адресну правову допомогу отримала мешканка смт. Любар. Жінці роз’яснили порядок оформлення заповіту.

{module РЦ}