назад

Тиждень правових знань «Закон у моєму житті» у Новоград-Волинському районі

27.04.2017 - pravo N 4З 18 по 21 квітня в школах Новоград-Волинського району фахівці Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели обласний тиждень правових знань «Закон у моєму житті» з метою створення належних умов для набуття правових знань та навичок у їх застосуванні, підвищення рівня правової культури дітей.

18 квітня працівники Баранівського бюро правової допомоги провели зустріч із педагогічним та учнівським колективом Довбиської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат.

Для вихованців школи-інтернату фахівці бюро провели лекцію на тему: «Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності». «Знаючи свої права з дитинства, людина зможе плідно й ефективно брати участь у розбудові правового суспільства нашої держави», – зазначили під час лекції фахівці Баранівського бюро, яке знаходиться за адресою смт. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.:(04144) 4-34-52.

Учні у цікавій та доступній формі дізнались про адміністративну, цивільну та кримінальну відповідальність неповнолітніх. Також серед учнів проводилось анкетування за темою: «Чи знаю я свої права?».

19 квітня працівники Олевського бюро правової допомоги провели інформаційно-просвітницький захід для молодіжної ГО «Життя без обмежень», яка опікується дітьми-інвалідами, їх батьками та законними представниками. «Обмежені можливості не обмежують Вашого права чи права Ваших дітей отримати якісну правову допомогу: юридичну консультацію чи адвоката від держави для захисту інтересів у суді. Тому чекаємо на Вас у бюро правової допомоги за адресою м. Олевськ, Володимирівська, 5, тел.:(04135) 2-40-37», – закликали фахівці Олевського бюро.

20 квітня інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру Ірина Колесник спільно зі Службою у справах дітей провели правопросвітницький захід серед вихованців Новоград-Волинської школи-інтернат. У ході заходу обговорили попередження жорстокості в учнівському середовищі, відповідальність неповнолітніх за вчинення правопорушення. Також дітям запропонували взяти участь у всеукраїнському конкурсі шкільних малюнків на тему: «Мої права», організованого Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області.

27.04.2017 - pravo N 2

20 квітня працівники Пулинського бюро правової допомоги виступили перед учнями 10-го класу Пулинської ЗОШ 1-3 ступенів на тему: «Права та обов`язки неповнолітніх». Також провели тематичне анкетування на тему: «Чи знаю я свої права». Окрім цього учні дізналися про систему БПД, в тому числі й про функції Пулинського бюро правової допомоги та можливість звернутись за допомогою у випадку порушення прав за адресою смт. Пулини, вул. Незалежності, 12, тел.:(04131) 3-12-19.

27.04.2017 - pravo N 4

20 квітня працівники Ємільчинського бюро правової допомоги спільно з працівниками служби у справах дітей Ємільчинської РДА провели інформаційну годину з дітьми-сиротами на тему: «Права та обов’язки неповнолітніх». У ході зустрічі присутніх проінформовали про права, обов’язки та відповідальність неповнолітніх, профілактику правопорушень та злочинності, причин і факторів, що породжують злочинність. Окрему увагу приділили розширенню доступу до безоплатної правової допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї. Ємільчинське бюро правової допомоги розташоване за адресою: смт. Ємільчине, вул. Соборна, 18, тел.:(04149) 4-34-79.

27.04.2017 - pravo N 1

21 квітня начальник відділу представництва Новоград-Волинського місцевого центру Віталій Радзивіл провів лекцію для студентів Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу на тему: «Участь адвоката в кримінальному процесі».

27.04.2017 - pravo N 3

«Якщо Ви побачили установу з логотипом системи безоплатної правової допомоги, то за підстав і в порядку, визначеному Законом України «Про безоплатну правову допомогу», Ви маєте право на такі види юридичних послуг за рахунок держави: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; забезпечення захисту особи від обвинувачення; надання вторинної правової допомоги; доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України», – наголосив начальник відділу представництва.