назад

В м. Шостка для педагогічного колективу дошкільного навчального закладу прочитали інформаційну лекцію «Надання безоплатної правової допомоги – соціальна програма Уряду»

ShM 2017 04 26  DNZ KAZKA 2   26  квітня з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед навчальних закладів  інтегратор Шосткинського МЦ Юлія ЗАЦАРИННА для педагогічних працівників ДНЗ «Казка» прочитала інформаційну лекцію « Надання соціальної безоплатної правової допомоги – соціальна програма Уряду».

У рамках заходу Юлія ЗАЦАРИННА  поінформувала слухачів про затверджений законодавством перелік суб’єктів права на безоплатну вторинну правову

допомогу, перелік документів, що необхідні для підтвердження категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу, розповіла про правові послуги, які надає Шосткинський місцевий центр. Присутні також дізналися про позитивні справи центру та також про можливість отримати безоплатну правову допомогу в мобільному консультаційному пункті

 Працівники дошкільного навчального   дізналися для себе багато нового — здебільшого сформулювали увесь спектр своїх прав та можливості їх застосування. Під час розповіді інтегратор центру Юлія ЗАЦАРИННА наголосила, що іноді трапляються моменти, коли людина вважає, що всі питання потрібно вирішувати тільки через суд. Однак часто вони помиляються, бо достатньо знати процедуру та принцип вирішення своїх питань. Саме для цього тепер є можливість безпосередньо у всіх людей: отримати безоплатну  первинну правову допомогу звернувшись до Шосткинського  місцевого центру.

Також було поінформовано, що з метою підвищення правової освіти населення, центром проводяться  правопросвітницькі заходи, бо саме недостатня правова обізнаність громадян часто є причиною порушень правопорядку та недотримання законів.

За результатом даного заходу вирішено продовжувати спільну співпрацю з подальшим проведенням лекцій, семінарів для коллективу закладу.

ShM 2017 04 26  DNZ KAZKA 1

 Після закінчення учасникам заходу були надані інформаційні буклети, щодо діяльності центру переліку категорій громадян, які мають право на БВПД, види правових послуг, перелік галузей права, по яким надається допомога, контактні телефони та адреса  місцевого центру.

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.