назад

У Черкасах обговорили програми надання БПД для місцевих громад

cherk-000Сьогодні, 12 жовтня 2017 року, в м. Черкаси, відбувся круглий стіл на тему: «Як органи місцевого самоврядування і держава можуть відповісти на правові потреби громад?». Захід мав на меті поширити позитивний досвід взаємодії центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, органів місцевого самоврядування та громадських організацій у розробленні, прийнятті та реалізації місцевих програм надання безоплатної правової допомоги.

На заході були присутні представники Координаційного центру, Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД, Міжнародного фонду “Відродження”, органів місцевого самоврядування та громадських організацій Черкаської області.

cherk-002

Працівники місцевих центрів та бюро правової допомоги презентували свої напрацювання та поділилися досвідом впровадження цих програм в життя.

cherk-006

Зокрема, директор Золотоніського місцевого центру Сергій Брус поділився успішною практикою реалізації програм з надання безоплатної правової допомоги, відзначивши, що в межах програм відкриваються нові пункти консультування, у зв’язку з чим, громадяни у відділених районах отримують кваліфіковану правову допомогу та підвищують свою правову обізнаність.

cherk-brus
Прийняття програм надання безоплатної правової допомоги — це додаткові ресурси для вирішення проблем у певній територіальній громаді чи для певної цільової категорії осіб, тому саме прийняття програм є дієвим інструментом та можливістю залучення додаткових ресурсів.

cherk-005

Між учасниками заходу жваво обговорювались питання щодо практичного досвіду прийняття програм, пошуку партнерів та обрання дієвого способу вирішення конкретних правових проблем громад.

cherk-001
Захід відбувся за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження».