назад

У Чернігові обговорили плани на поточний рік

S13200371 лютого 2017 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області, під головуванням директора центру Ірини Протченко, відбулася робоча нарада за підсумками роботи центрів у 2016 році та визначення пріоритетів на 2017 рік.
Участь у нараді взяли директори Місцевих центрів, керівники та працівники структурних підрозділів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області.

Під час наради проаналізовано стан виконання планів Регіонального та Місцевих центрів за 2016 рік. Обговорено роботу Бюро правової допомоги за чотири місяці 2016 року, а також – мобільних консультаційних пунктів; стан виконання Доручень виданих адвокатам та їх оплату; роботу з адвокатами; правопросвітницькі заходи; співпрацю з громадськими організаціями, ЗМІ та державними структурами; реалізацію програм БПД та інш.
Основним акцентом щодо пріоритетів на 2017 рік було визначено удосконалення механізмів переорієнтації системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад, активізації роботи з розвитку партнерських мереж та взаємодії з органами місцевого самоврядування з метою розроблення та прийняття місцевих програми надання БПД.
Обговорювалось також питання реалізації в області у 2017 році «пілотного проекту» щодо створення офісу громадського захисту.
Після наради відбулося засідання Керівної ради Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області на якій були обговорені питання виконання кошторису за 2016 рік, планування бюджетних коштів за видатками РЦ та МЦ на 2017 рік, складання штатного розпису.

S1320047