назад
13.01.23

У Чернігові відбувся семінар на тему «Проходження співбесіди з роботодавцем» та інформування про систему безоплатно правової допомоги

12 січня головний фахівець зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Інна Тищенко, головний юрист відділу Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Світлана Махріна та працівник Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Карнаух провели семінар на тему «Проходження співбесіди з роботодавцем» та здійснили інформування про систему БПД для осіб, які перебувають на обліку у міському центрі зайнятості та шукають роботу.

Під час заходу присутніх осіб було проінформовано про : проходження співбесіди з роботодавцем, а також роз’яснення завдань безоплатної правової допомоги .

Працівник Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Карнаух зазначила, що співбесіда з роботодавцем – це досить важливий етап і від рівня підготовки до співбесіди залежить успіх вашого працевлаштування. Саме тому до співбесіди слід підготуватися досить відповідально.

Пропонуємо вашій увазі декілька простих порад, які допоможуть з легкістю справитись з цим непростим завданням.

Насамперед, потрібно підготувати запитання, які ви хочете поставити роботодавцю:

1.Обов’язки – навіть якщо ви конкретно обговорили чим доведеться займатися, а про інше можна дізнатися з опису вакансії – уточніть всі нюанси;

2.Успіхи компанії – це допоможе зрозуміти імідж компанії і показати вас як людину, яка зацікавлена у конкуренції і кар’єрному зростанні;

3.Організаційні моменти – дізнайтесь про графік роботи, умови праці, надання відпусток та особливості офісу. Так ви зможете визначити для себе, як варто планувати свій робочий день, які можливості у вас будуть та з чим доведеться миритися.

Питання оплати праці ніколи не обговорюється в першу чергу. Спершу потрібно зацікавити роботодавця своїми вміннями, правильно подати себе, а вже потім говорити про винагороди. Краще дочекатися коли роботодавець сам запитає вас про бажаний рівень заробітної плати.

Також, одним з вирішальних моментів успішного проходження співбесіди є ваше позитивне внутрішнє налаштування. Слід пам’ятати, що ви приходите на співбесіду з метою запропонувати роботодавцеві свій унікальний «товар» – досвід, знання, вміння та навички в певній сфері діяльності і налаштовані «купити» «товар» роботодавця – посаду з певними умовами та перспективами для вас. Тому в певному розумінні і ви, і роботодавець є зацікавленими сторонами.

Головний фахівець зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Інна Тищенко роз’яснили , що безоплатна правова допомога – це правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. Існує первинна правова допомога та вторинна правова допомога. Безоплатна первинна правова допомога (БППД) включає в себе такі види правових послуг: надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Право на БППД мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

По завершенню заходу присутні отримали буклети «БПД» та інші інформаційні матеріали.

Нагадуємо наш єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.(цілодобово)