назад

У Дніпропетровську обговорили проблеми реалізації законних прав внутрішньо переміщених осіб

укрзахист21 листопада у Дніпропетровську відбувся семінар на тему: “Основні проблемні питання реалізації законних прав внутрішньо переміщених осіб”, участь в якому взяли начальник відділу роботи з адвокатами Першого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Мазана, начальник відділу взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Другого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Марія Шакіна та  представник Громадської групи “Правозахисна Рада України” Наталія Чуйко.

 Організатором семінару виступила Громадська організація «Український захист» в рамках проекту «Швидке реагування на соціальні та економічні проблеми внутрішньо переміщених осіб в Україні», що реалізується ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії.

Наталія Чуйко, як основний доповідач даного семінару, розповіла про проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, та правові шляхи їх вирішення.

Про принципи та основні механізми роботи системи надання безоплатної вторинної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам присутнім Марія Шакіна.

Мазана Ірина та Шакіна Марія взяли активну участь у обговоренні актуальних питань та шляхів реалізації прав внутрішньо переміщених осіб, зокрема порядку отримання довідок про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Також протягом зустрічі були обговорені напрями подальшої співпраці з Громадською організацією «Український захист» щодо надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам та проведення правових, правопросвітницьких та навчальних програм і проектів за участю центрів БВПД Дніпропетровської області.

ukrzahust3