назад
06.12.17

У Глухівській загальноосвітній школі №1 провели захід у рамках Всеукраїнського тижня права

ShM 171205 31У рамках Всеукраїнського тижня права 5 грудня під час виховної години для учнів 9-го класу Глухівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 головний спеціаліст Глухівського бюро правової допомоги Олександр Топрикін провів право просвітницький захід  на тему: «Права та обов’язки батьків і дітей».

Під час заходу учням було роз’яснено, які права мають діти в нашій країні відповідно до чинного законодавства та ратифікованих міжнародних нормативно-правових актів. Крім того вказали на обов’язки батьків, які несуть відповідальність за своїх дітей, яке поважає їхнє право керувати дитиною в межах Конвенції ООН «Про права дитини».

«Батьки мають право і зобов’язані виховувати своїх дітей, вони несуть відповідальність за виховання і розвиток своїх дітей, тому зобов’язані піклуватися про здоров’я, фізичний, психічний, духовний і етичний розвиток своїх дітей. Сімейний кодекс України неодноразово підкреслює, що головними в сім’ї є інтереси дитини. При цьому в процесі реалізації батьківської правочинності, заборонено вчинення шкоди фізичному і психічному здоров’ю дітей, їх етичному розвитку. Способи виховання дітей повинні виключати жорстоке, грубе, принижуюче людську гідність звернення, образу або експлуатацію дітей»,-  наголосив спеціаліст бюро Олександр Топрикін.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444) 7-07-20, 7-07-12.