назад

У Глухівському міськрайонному центрі зайнятості навчали безробітних як захищати свої права

ShM 2017 0428  SEMINAR BEZROBITNI HLUHOV 0 28 квітня  начальник  Глухівського бюро правової допомоги   Богдан БАЛИЦЬКИЙ взяв участь в тематичному семінарі  на тему: «Правовий захист безробітних».

Відкривши семінар, Богдан БАЛИЦЬКИЙ повідомив, що у сфері зайнятості існує таке явище як безробіття. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів  відповідно до суспільних потреб.

«Явище безробіття не минає і нашу країни, і ми його помічаємо в сьогоднішній день, бачачи безробітну молодь, бідних людей, зростання злочинності та економічний спад в цілому.

 

Конституція України гарантує кожному право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується, право на належні, безпечні і здорові умови праці, право на соціальний захист у разі безробіття з незалежних від них обставин», – зазначив фахівець Глухівського бюро правової допомоги Богдан БАЛИЦЬКИЙ.

ShM 2017 0428  SEMINAR BEZROBITNI HLUHOV 1

Також після семінару відвідувачам центру зайнятості було роз’яснено щодо права громадян на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги в Глухівському бюро правової допомоги.

 Учасники заходу отримали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги в Україні, виготовлені Координаційним центром та інформаційні буклети розроблені працівниками Глухівського бюро правової допомоги з інформацією про правові послуги, що надає бюро та контактними даними.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444 7-07-20).