назад
20.10.16

У Харкові проходить міжнародна конференція «Посилення правової спроможності громад»

brif1Сьогодні, 20 жовтня 2016 року, відкрилася міжнародна конференція «Посилення правової спроможності громад», що протягом двох днів зібрала у Харкові ключових експертів-практиків, посадових осіб та громадських діячів із України та країн світу за обговоренням досвіду громад щодо захисту їхніх прав та відстоювання інтересів.

Як залучити громади до процесу якісних змін? Як вплинути на корупційні традиції? Як вирішувати спори без суду та посилювати правові можливості вразливих верств населення? Як вирішувати правові питання без юристів? Як долати бюрократичні бар’єри, адміністративні та фінансові перешкоди та створювати сприятливі умови для реалізації правових можливостей та рівного доступу до правосуддя? Ці питання, а також відповіді на них у тематичних групах будуть обговорювати вітчизняні експерти, посадові особи та громадські діячі, а також експерти-практики з різних країн, в тому числі Канади, США, Південної Африки, Пакистану.

banery

Конференцію відкрили перший заступник Міністра юстиції України Наталія Севостьянова, директор Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Вишневський, директор, голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Карім Моркос та виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький.

beg 4 pers

Учасники конференції говорять про те, чому важливо посилювати правову спроможність українських громад: що це означає в контексті української системи безоплатної правової допомоги, для чого це потрібно і який міжнародний досвід може перейняти Україна задля підвищення ефективності цього процесу. Робота конференції здійснюється у рамках 5-ти тематичних груп та пленарних обговорень.

zala

Серед інших питань в рамках роботи конференції – оцінка потреб у правовій спроможності громад, обговорення економічного впливу такого посилення, використання сучасних інформаційних технологій як інструменту посилення правових можливостей тощо.

4audience

14793927 10209396928694202 1043458929 n

Організатори заходу:
lep

Переглянути пряму трансляцію конференції можна тут


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook     YouTube YouTube     Google Google+  тTwitter