назад

14671202 536452283212399 4228330752686456602 n

Підвищення рівня правової освіти населення – один із напрямків постійної роботи Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Саме з метою прищеплення громадянам правової свідомості у Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу ТНЕУ відбувся круглий стіл у вигляді бесіди-дискусії, в ході якої студенти та педагоги активно обговорювали реалізацію державою прав та свобод людини, роль правової обізнаності кожного громадянина, незалежно від віку та соціального статусу.

5 жовтня 2016 року заступник директора Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Галанчак взяла участь у круглому столі: “Адміністративно-правове обслуговування громадян: актуальні питання”. Захід відбувся під керівництвом  в.о. директора Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу  Володимира Возьного, за участі  в.о. завідувача кафедри фундаментальних та спеціальних дисциплін Надії Кульчицької, викладачів та студентів навчального закладу, а також директора Центру надання адміністративних послуг м. Чорткова Артура Шимкова.

14716290 536452286545732 7312679729240349399 n

Під час свого виступу Ольга Галанчак розповіла студентам та педагогічному колективу навчально-наукового закладу  про безоплатну правову допомогу згідно із Законом України “Про безоплатну правову допомогу”, що включає в себе наступні правові послуги:

•надання правової інформації;

•надання консультацій і роз’яснень з правових питань;

•забезпечення доступу осіб до вторинної правової допомоги, здійснення  представництва інтересів осіб  в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

•складання документів процесуального характеру.

Також студенти виявили зацікавлення роботою місцевого центру, зокрема порядком правового обслуговування клієнтів, які звертаються до установи.

Після завершення заходу студенти отримали інформаційні буклети із зазначенням правових послуг та переліку суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Крім того, Ольга Галанчак та інтегратор місцевого центру Олена Овсинська  зустрілися із в.о. директора навчального закладу Володимиром Возьним та обговорили можливості подальшої співпраці з педагогами навчального закладу, зокрема щодо організації та проведення різноманітних заходів правопросвітницького змісту.  Вони досягли згоди щодо організації роботи мобільного пункту консультування в Чортківському навчально-науковому інституті підприємництва і бізнесу та проведення для студентів Дня відкритих дверей в Чортківському місцевому центрі з надання БВПД з метою їх ознайомлення з роботою юристів та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Нагадуємо, що жителі Чортківського району, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги, можуть звертатися до місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чортків, вул. Шевченка, 54, в тому числі і за номером телефону: (03552) 2 09 50.

Також в області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут:  

Тернопільський місцевий центр;

Кременецький місцевий центр;

Чортківський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А так само дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.