назад

У Херсоні обговорювали проект «Безпечне місто»

community policing21 грудня у готелі «Оптіма» в м. Херсоні відбулася робоча зустріч з приводу обговорення проекту «Безпечне місто: об’єднуємо зусилля заради якісних змін у громаді». У заході взяли участь партнери проекту, які підписали Меморандум про взаємодію, а саме: представники громадськості – директорка проекту Оксана Глєбушкіна, Ольга Жукова (ГО «Громадський центр «Нова генерація»), Анжела Литвиненко (Херсонський обласний центр «Успішна жінка»), директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва та менеджер Максим Магда. На робочу зустріч запрошено співробітників Управління патрульної поліції у м. Херсоні Олександру Чебукіну та Андрія Кованого.

2

Метою зазначеного проекту є налагодження сталих зв’язків між поліцією, місцевою владою та громадськістю, залучення активних громадян до виявлення проблем у сфері безпеки міста. Діяльність проекту сприятиме розширенню загальної правової свідомості населення, підвищенню професійного рівня правоохоронців, налагодженню ефективної взаємодії патрульної поліції, органів місцевого самоврядування та громадськості.

3

Учасники заходу обговорили основні напрямки своєї роботи. У першу чергу планується вивчення громадської оцінки безпеки міста шляхом анкетування громадян, а також створення робочих груп, які опрацьовуватимуть питання тристоронньої взаємодії. У подальшому проводитиметься робота за багатьма різними напрямками. Це і інформування громадян, і просвітницька діяльність, і проведення навчальних заходів, підготовка методичних рекомендацій, робота з засобами масової інформації тощо. Усі ці заходи планується провести протягом 2017 року.

4

Наступна зустріч у форматі робочої групи відбудеться наприкінці січня.