назад

У Херсоні вкотре обговорювали проблеми протидії насильству в сім’ї

216 серпня у Херсоні в кафе «Театральне» відбувся захід під назвою «Чи є домашнє насильство табуйованою темою для громади Херсона?», у якому взяли участь представники громадських, правозахисних організацій, засобів масової інформації, громадські активісти і просто небайдужі мешканці нашого міста. Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області був представлений менеджером з якості Максимом Магдою. Захід відбувся за підтримки Українського жіночого фонду при активній участі громадських організацій «Інша» та «Херсонський обласний центр «Успішна жінка».

5
На початку заходу виступила драматургиня, авторка документальних п’єс, пов’язаних з темою гендерного насильства, Наталія Блок. Вона навела шокуючий приклад, покладений в основу її творів, як жінка з цілком відомої і, на перший погляд, щасливої сім’ї разом зі своїми дітьми стала жертвою домашньої тиранії, але не може знайти з цього вихід. Після слово було надане Юлії Бишовець – психологу ГО ХОЦ «Успішна жінка», яка надає допомогу людям, що опинились у кризовому стані. Вона розповіла про причини сімейного насильство та його наслідки, а також ініціювала обговорення щодо можливостей запобігання таким проявам.

1

4 3

6Під час другої частини заходу учасники розділилися на три групи, аби презентувати власне бачення наслідків та можливостей запобігання відповідно фізичному, психологічному та економічному насильству. На цьому етапі Максим Магда мав змогу розповісти присутнім, абсолютна більшість з яких не є юристами, що таке насильство у сім’ї з точки зору норм права, за які його види може настати адміністративна або ж кримінальна відповідальність, чому трапляється так, що агресор нерідко уникає покарання, і які зміни у законодавстві могли б цьому завадити.  

Під кінець заходу виступив заступник директора обласного Центра соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Богдан Руденко. Він вкотре наголосив на необхідності створення у нашому місті кризового центру для постраждалих від насильства сім’ї, розповів як про досягнення, так і бюрократичні перепони у цьому питанні. Детальніше про це можна ознайомитись на сторінці у Facebook «СТОП насильство!» за посиланням:
https://www.facebook.com/groups/1771984516381757/?fref=ts