назад

У Камʼянці-Подільському майбутніх батьків консультувала юристка

Open Space «В очікуванні дива» – таким незвичайним заходом для майбутніх батьків відзначили День батька в Камʼянці-Подільському. До ініціативи долучилися юристи Камʼянець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Отримати юридичні консультації відвідувачі могли, завітавши на локацію «Наші права. Безоплатна правова допомога».

Захід «В очікуванні дива» відбувся з ініціативи Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  на базі міського перинатального центру. Для майбутніх батьків облаштували низку локацій, де вони могли дізнатися корисну інформацію, попрактикувати навички, необхідні для догляду за дитиною, поспілкуватися між собою. Одна із таких локацій – «Наші права. Безоплатна правова допомога».

Юристка Камʼянець-Подільського місцевого центру з надання правової допомоги Аліна Задорожна розповідала відвідувачам про порядок дій для реєстрації народження дитини, місця проживання дитини. Майбутніх батьків цікавило багато різних питань, які стосуються народження дитини, зокрема щодо отримання допомоги при народженні дитини, особливо якщо  жінка ФОП або працівниця  приватного  підприємства.

«Як засвідчив захід, майбутні батьки мають чимало запитань до юристів. І не завжди знають, що отримати відповіді можна у бюро правової допомоги чи у контакт-центрі системи БПД. До того ж багато чоловіків зараз перебувають у війську, боронячи Україну від російського агресора. А жінки, які очікують на народження дитини, як ніколи потребують підтримки і допомоги, зокрема й правової», – зазначає Аліна Задорожна.

Відвідувачі локації дізналися, що система БПД прагне зробити доступ до безоплатної правової допомоги максимально простим та зручним, тож отримати пораду юриста чи розʼяснення законодавства сьогодні можна не лише безпосередньо в бюро (https://bit.ly/bpd_buro) чи за телефоном контакт-центру 0 800 213 103, але й у телеграм https://t.me/LegalAidUkraineBot (кнопка «Отримати консультацію»).