назад

У Кам’янському пройшов правовий батл для школярів

IMG 7132Сьогодні учні 9 класу школи №4 м. Кам’янське вивчали свої права та змагалися один з одним у правовому батлі «Я маю право!». Цікавий захід організували представники Кам’янського місцевого центру з надання БВПД та Заводського районного сектору Центру пробації у рамках проекту Міністерства юстиції «Я маю право» та міської інформаційно-профілактичної акції «Вибір за тобою».

Діти повинні знати свої права та вміти їх відстоювати – упевнені фахівці. Адже переважна більшість учнів шкіл нині просто не знають, які права вони мають, звідки вони походять. Вони думають, що права набуваються із повноліттям. І просто не знають, як себе захищати, які права вони мають у школі, вдома, в транспорті та просто у повсякденному житті. Вивчення прав людини це також – виховання упевненості в собі, терпимості.

Отже, за звання найкращих правознавців змагались три команди. Перший раунд пройшов у вигляді брейн-рингу: на учнів чекали питання з правознавства, за правильні відповіді на які команди отримували бали. Під час другого раунду команди на швидкість розгадували юридичний кросворд, а у третьому в грі «Абетка прав людини» згадували права, які має кожна людина.

Фінальним раундом стала гра «Правовий атлас «Я маю право на…», під час якого школярі пояснювали своїм командам значення окремих прав людини.

Слід зазначити, що діти отримали чимало задоволення від гри, із цікавістю приймали участь у конкурсах, сміливо висловлювали власні думки стосовно прав людини. А для закріплення вивчених прав людини учні намалювали плакат, на якому кожен записав права, які йому найбільше подобаються.

Нагадуємо, що всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/10/5{/gallery}