назад

У Комишанській школі обговорювали відповідальність батьків та насильство в сім’ї

OkM 170207 17 лютого 2017 року, для школярів та педагогічного колективу Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, представниками Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) проведено правопросвітницькі лекції-семінари на тему: «Правова відповідальність батьків», «Проблема насильства в сім’ї та шляхи її вирішення».

У ході заходу директор Охтирського МЦ з надання БВПД Тамара КОЗИР розповіла про систему правової допомоги. Також вона повідомила присутнім про обов’язки батьків, щодо виховання дитини у дусі поваги до прав і свобод інших людей, любові до своєї родини, патріотичного виховання. Як зазначив спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслав ТЮТЮННИК: «Батьки також зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, та моральний розвиток, забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої та вищої освіти».

Окрім того, Микола КРАВЧЕНКО ознайомив школярів із нормативно-правовими документами, що регулюють їх права та обов’язки. Під час інформаційного заходу співробітник центру акцентував увагу на Законах України, зокрема, «Конституції України», «Про охорону дитинства», «Про попередження насильства в сім’ї», «Сімейному кодексі України», «Кримінальному кодексі України».

ТакожМикола КРАВЧЕНКО підкреслив, що поширення проявів насильства в сім’ї не лише руйнує гармонію в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві. «Діти, які виростають в сім’ях, де чиниться насильство, у майбутньому можуть переносити цей негативний досвід у власне життя», – додав він.    

OkM 170207 2

По завершенні семінару Тамара КОЗИР відповіла на всі запитання присутніх, які стосувалися в тому числі прав та обов’язків батьків і дітей, запросила учнів на екскурсію до центру.

Нагадаємо, що Охтирський МЦ з надання БВПД розташований за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. Графік роботи: пн-пт: з 8.00 до 17.00.Контактний телефон: (05446) 4-22-23.

 

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро в усіх регіонах України:0-800-213-103(цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).