назад
04.09.15

У Координаційному центрі відбулася зустріч у рамках нового проекту Ради Європи «Посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні»

Сьогодні, 4 вересня 2015 року, відбулася зустріч представників Координаційного центру з надання правової допомоги з експертами Ради Європи, які займаються питаннями внутрішньо переміщених осіб. Метою зустрічі було обговорення питань, пов’язаних із плануванням заходів у рамках нового проекту Ради Європи «Посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні», що впроваджуватиметься протягом 2015 – 2017 років.

 

Участь у зустрічі від Офісу Ради Європи взяли пані Лілья Гретарсдоттір, старший радник з питань міграції Директорату з прав людини Ради Європи, та пані Антоніна Вихрест, менеджер зазначеного проекту. Від Координаційного центру з надання правової допомоги на зустрічі були присутні заступник директора Віталій Баєв та заступник начальника відділу комунікацій та міжнародного співробітництва Юлія Сорока.

Експерти Ради Європи цікавилися питаннями перспективи отримання внутрішньо переміщеними особами безоплатної вторинної правової допомоги, оскільки наразі такі особи не є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу. Як повідомив Віталій Баєв, наразі існують ініціативи щодо внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які нададуть внутрішньо переміщеним особам право отримати безоплатну вторинну правову допомогу.

Крім того, заступник директора Координаційного центру нагадав про допомогу центрів у заповненні заяв до Європейського суду з прав людини особам, права яких були порушенн внаслідок тимчасосовї окупації чатини  території України відповідно до ініціативи Уряду. 

Сторони обговорили також перспективи співпраці у питаннях підвищення кваліфікації учасників системи безоплатної вторинної правової допомоги та домовились про проведення додаткових консультацій експертів проекту на рівні окремих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter