назад
03.02.17

У Корюківському районному центрі зайнятості обговорили відмінності між договором дарування та заповітом

Корюковка1 лютого 2017 року в приміщенні Корюківського районного центру зайнятості заступник начальника «Корюківського бюро правової допомоги» Ксенія Матюха провела тематичний семінар на тему «Заповіт та договір дарування як способи розпорядження майном».

Захід проводився з метою підвищення обізнаності осіб, що перебувають на обліку в Корюківському районному центрі зайнятості, щодо відмінностей між вищезазначеними правочинами, адже часто громадяни не до кінця розбираються в тонкощах дарування та спадкування. Ксенія Матюха розповіла про особливості договору дарування та заповіту (момент переходу права власності на об’єкт дарування або спадкування, фінансові витрати, можливість зміни чи скасування дарування та заповіту, практичні питання з якими стикаються громадяни при оформленні таких правочинів).

Учасників заходу особливо цікавили такі питання: порядок вступу в спадщину, приблизний перелік документів необхідний для відкриття спадкової справи у нотаріуса, черговість спадкування, фактичне прийняття спадщини. Після закінчення виступу та обговорення теми з учасниками семінару, Ксенія Матюха провела особистий прийом осіб, які перебувають на обліку в Корюківському районному центрі зайнятості. За правовою консультацією звернулась одна особа стосовно пропущення строку вступу в спадщину. Ксенія Матюха роз’яснила, що відновити строк можливо, у разі, якщо він був пропущений з поважної причини, та порекомендувала звернутись до «Корюківського бюро правової допомоги» з необхідними документами. Участь у семінарі відбулась за попередньою домовленістю та на запрошення заступника директора Корюківського районного центру зайнятості Олени Ковальчук. Нагадуємо, що фахова правова допомога надається відділом «Корюківське бюро правової допомоги» Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Корюківка, вул. Вокзальна, 24, т. 2-11-32. Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 до 18-00 за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01.