назад

Начальник відділу безоплатної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Точинська долучилась до інспектування роботи ізолятора тимчасового тримання № 2 міста Кременець.

На заході були присутні представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, працівники правоохоронних органів, правозахисних організацій та органів місцевого самоврядування.
Захід організувала представник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Ірина Ніколаєва.

«Представники правозахисних організацій, змогли побачити, як працює «Custody Records» — система, що запобігає порушенню прав людини в ізоляторах тимчасового тримання. Як відбувається цілодобова відеофіксація всього, що відбувається із затриманими, із внесенням відповідних даних до електронної бази», —  розповідає Ірина Ніколаєва.

Під час заходу присутні оглянули приміщення ізолятора, камери та умови, в яких перебувають утримувані особи.

«Функціонування системи «Custody Records» на базі Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області, яка, не зважаючи на проблеми воєнного часу, активно впроваджується в усіх ізоляторах тимчасового тримання та відділеннях поліції по всій Україні, дозволить оперативно вирішувати проблемні питання, які можуть виникнути у процесі інформування про затримання особи, щоб уникнути порушення права затриманого на захист», —  наголошує Тетяна Точинська