назад

У Луцьку фахівчиня БПД та адвоката зустрілись з внутрішньо переміщеними особами

Війна змусила багатьох українців покинути свої домівки і переїхати подалі від активних бойових дій. Облаштовуючись на новому місці у внутрішньо переміщених осіб виникає чимало питань, в т.ч. правових. Адже, покинувши свої домівки чимало людей втратили зв’язок з близькими, роботу, майно та документи.  

Щоб допомогти з вирішенням правових проблем, у Луцьку представники релігійної громади, які опікуються внутрішньо переміщеними особами, запросили на зустріч з ВПО помічницю юриста Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксану Павлосюк та адвокату,яка співпрацює з системою БПД Дарію Шевчук.

Виступаючи перед понад 60 переселенцями, юристка центру БВПД розповіла порядок виїзду за кордон дитини в період воєнного стану та порядок звернення  до суду з питання визначення місця проживання дитини.

А ось адвоката Дарія Шевчук розповіла внутрішньо переміщеним осам про порядок отримання компенсації за зруйноване житло внаслідок російської агресії, зокрема про послугу «єВідновлення».

 «Не можуть претендувати на грошову допомогу люди, які перебувають під санкціями або мають судимість за злочини проти національної безпеки, а також їхні спадкоємці – у разі, коли належний спадкодавцю об’єкт нерухомого майна був пошкоджений за життя спадкодавця», – наголосила адвокатка.

По завершенні основної частини зустрічі, фахівчині відповідали на запитання слухачів, зокрема щодо відновлення втрачених документів на право власності, документу, що посвідчує особу та документів про освіту а також надали ряд особистих консультацій.