назад

У Луцьку відкрито мобільний пункт юридичного консультування для переселенців

112 nНа запрошення голови ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Олени Черенкової та з метою розширення доступу внутрішньо переміщених осіб до безоплатної правової допомоги, працівники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у щотижневих зборах переселенців Криму та Донбасу, які проходять щосуботи за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 30-а (Інститут філології та журналістики Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, ауд. 102).

В ході зустрічі працівник Центру Катерина Доманська поінформувала присутніх про систему безоплатної правової допомоги вцілому та про діяльність Луцького МЦ з надання БВПД зокрема. Розповіла про відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, повідомила про види правової допомоги, які надає Луцький місцевий центр, а також, які саме категорії населення підпадають під дію Закону України «Про безоплатну правову допомогу», окреслила перелік документів, необхідних при зверненні до Центру для кожної окремої категорії громадян.

112 n

Присутніх зацікавила подана інформація, що стало підгрунтям для дискусії у форматі питання-відповідь.

Наприкінці зборів було прийнято рішення про відкриття мобільного пункту консультування Луцького місцевого центру з надання БВПД для внутрішньо переміщених осіб на базі ГО «Переселенці Криму та Донбасу» (м. Луцьк, просп. Волі 42, «Гранд Волинь», офіс 405). Також було досягнуто домовленості, що пункт консультування буде працювати в режимі телефонного дзвінка (визначаються контактні особи від установи, на базі якої працює мобільний пункт та від Луцького МЦ, котрі домовляються про день виїзду працівників за місцем розташування мобільного пункту).

113 n

Варто зазначити, що в такому ж режимі працюють ще 4 інші мобільні пункти:

  • мобільний пункт юридичного консультування ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасників АТО) на базі Волинського обласного госпіталю ветеранів війни (м. Луцьк, вул. Стефаника, 3а);
  • мобільний пункт юридичного консультування ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасників АТО) на базі Луцької міської організації ветеранів України (м. Луцьк, просп. Перемоги, 12);
  • мобільний пункт юридичного консультування ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасників АТО) на базі Луцького гарнізонного військового госпіталю (м. Луцьк, вул. Сенаторки Левчанівської, 4);
  • мобільний пункт консультування для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї на базі Луцького районного центру соціальної допомоги для сім’ї, дітей та молоді (Луцький р-н., с. Великий Омеляник, вул. Володимирська, 106 б).

Саме такий режим роботи є досить зручним як для клієнтів мобільного пункту, так і для працівників Центру. Контактна особа мобільного пункту в телефонному режимі повідомляє працівників місцевого центру про суть справи, а ті, в свою чергу, визначають перелік документів, необхідних для звернення даної особи до МЦ.