назад

У Львові на тренінгу обговорили проблеми захисту прав шукачів притулку та біженців

RC trening30 листопада 2017 року у Львові відбувся тренінг-семінар з питань міжнародних стандартів та національних правових аспектів захисту прав, надання безоплатної правової допомоги та доступу до судових послуг для шукачів притулку, біженців та вразливих категорій негромадян для працівників системи надання безоплатної правової допомоги Львівської області.

У заході взяли участь представники місцевих центрів з надання БВПД Львівщини – фахівці відділів представництва та бюро правової допомоги, а також адвокати, які залучаються для надання безоплатної правової допомоги у регіоні, адвокати БФ «Право на захист».

Організатор тренінгу – ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

Зазначений тренінг проводився у рамках реалізації проекту «Посилення доступу до правосуддя шукачів притулку, мігрантів та інших вразливих груп іноземних громадян в Україні», що виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Ознайомив учасників з процедурою визначення статусу біженця за Конвенцією про статус біженців 1951 року та Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту» у форматі лекції та модерованої дискусії – адвокат Остап Тимчій.

RC trening2

У свою чергу адвокат Антон Максимов розповів про особливості правового представництва шукачів притулку та оскарження рішень ДМС України щодо статусу біженця, а також надав багато цінної практичної інформації щодо ведення такої категорії справ.

Друга частина тренінгу була присвячена темі безгромадянства, практичним заняттям та роботі у групах.

RC trening3

Тренінг завершився підведенням підсумків роботи та врученням учасникам відповідних сертифікатів.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).