назад

У м. Жовті Води пройшов правовий семінар для молоді

25287067 1538106369599790 1644973480 nУ рамках проведення Всеукраїнського тижня права 11 грудня 2017 року  головні спеціалісти Жовтоводського бюро правової допомоги Анна Андрусенко та Тетяна Черниш взяли участь у правовому семінарі-тренінгу “Твої права, молоде покоління!”. Захід організував відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту виконкому Жовтоводської міської ради.

Участь у семінарі прийняли студенти Жовтоводського педагогічного коледжу, Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти, Жовтоводського промислового коледжу. А також головний спеціаліст відділу з питань розвитку підприємництва та захисту прав споживачів Тетяна Олійник, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Жовтоводської міської філії Дніпропетровського обласного Центру зайнятості Тетяна Галієва.

До уваги присутніх було представлено відеоролик “Що українці знають і думають про права людини”. Правники також розповіли про права людини на працю і належну якість продукції та презентували молоді правопросвітницький проект “Я маю право!”.

У тренінговій частині зустрічі студенти працювали в групах, де представляли свої роботи щодо відомих їм прав людини, нормативних документів, в яких закріплено права людини. Присутні розмірковували щодо розповсюджених порушень прав людини, а також вчилися правильно, відповідно до встановлених законодавством норм, складати Інформаційний запит, пропозицію, заяву (клопотання), скаргу.

Наприкінці зустрічі працівники Жовтоводського бюро правової допомоги презентували та вручили всім присутнім розроблену ними Пам’ятку “Про особливості звернення громадян в порядку, встановленому Законами України “Про звернення громадян” та “Про доступ до публічної інформації”.

Нагадуємо, що Жовтоводське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Жовті Води, бульвар Свободи, 62. Телефони та адреси інших центрів та бюро по Україні можна дізнатись за телефоном гарячої лінії 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).

{gallery}news/2017/12/05{/gallery}