назад
14.12.17

Фахівці Барського бюро правової допомоги провели лекцію у юридичній клініці

08 12 2017 1

08 грудня 2017 року для студентів юридичного факультету Барського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Михайла Грушевського виступали Сергій Орищук та Альона Слободянюк. У рамках Всеукраїнського тижня права розповіли про права людини та систему безоплатної правової допомоги.

На початку заходу студенти в рамках роботи юридичної клініки при Барському гуманітарно-педагогічному коледжі розповідали про свої здобутки, практику надання первинної правової допомоги населенню у стінах навчального закладу та читали різноманітні доповіді на правову тематику.

Так, під час роботи юридичної клініки студентам розповіли про систему безоплатної правової допомоги в Україні, її ціль, сутність та завдання. Зосередили увагу на суб’єктах безоплатної первинної та вторинної правової допомоги та порядку надання такої допомоги. Висвітлили найактуальніші питання з якими зазвичай звертаються громадяни до бюро правової допомоги, а також, практику розгляду судами цивільних та адміністративних справ.08 12 2017 2

У завершення заходу, були підведенні підсумки стосовно того, що таке правова свідомість, правова культура, система правового виховання в суспільстві та що слід робити задля того, аби підвищити рівень правосвідомості та правового виховання громадян.

Активні студенти долучалися до обговорення тематики, висвітлювали свої міркування та бачення моделі правового виховання населення. Задавали різноманітні питання, на які працівниками бюро надано вичерпні відповіді.

Усі присутні отримали задоволення від участі у заході. На запитання: «Чи маєте ви бажання проходити практику в Барському бюро правової допомоги?», усі студенти відповідали одноголосно: «Так!». Слід зазначити, що студенти 3 та 4 курсів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу вже проходили практику в Барському бюро правової допомоги в поточному 2017 році.08 12 2017 3

Довідково:

Барське бюро правової допомоги працює за адресою: 23000, м. Бар, вул. Героїв Майдану, 6 (І поверх); тел. (04341) 2-15-55.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106