назад

Представники Координаційного центру з надання правової допомоги, Київських місцевих центрів з надання БВПД та Західного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели навчально-розважальні заходи для артеківців у Пущі-Водиці на Київщині та у селі Березники, що на Закарпатті.

«Як тільки Артек відновив свою роботу у Пущі-Водиці, ми повернулися до нашої багаторічної співпраці. Також ми отримали нового партнера — «Артек Закарпаття». Для нас важливо, щоб діти розуміли, як розв’язувати проблеми у правовому полі, вміли відстоювати свої інтереси та розуміли повноваження різних інституцій», — говорить в.о. начальниці управління комунікацій та правопросвіти Координаційного центру з надання правової допомоги Дарія Шинкаренко.

В ігровій формі юним артеківцям розповідали про роль правових інструментів у розв’язанні проблем людей, про право дітей на безоплатні послуги юриста чи адвоката від системи безоплатної правничої допомоги.

У Пущі-Водиці участь у квесті взяли близько 50 дітей. Суть квесту: переміщуватися визначеним маршрутом від однієї станції до іншої та виконувати правові завдання — ребуси, тести, рівняння тощо. Діти демонстрували свої знання з конституційного, цивільного, адміністративного, трудового і навіть кримінального права.

На Закарпатті начальниця відділу забезпечення взаємодії з правоохоронними, судовими органами та правозахисними організаціями Західного регіонального центру з надання БВПД Лариса Фучко грала з дітьми у вікторини «Що в чорному ящику» та «Правова Вижниця».

«Такі заходи — чудова нагода у креативній та доступній формі навчити дітей їхніх базових прав та як ними користуватися. Діти були неабияк захоплені грою. Приємно, що у молодого покоління вже зараз є чималий запас правових знань, тому юристам БПД лишається тільки доповнювати ці знання та навчити їх застосовувати у житті», — зауважила Лариса Фучко.

Юристи системи БПД сподіваються, що діти не просто цікаво провели час, а й отримали нові знання, які допоможуть відстоювати власні права і не переступати межі чужих.