назад

У навчальних закладах Черкащини триває кампанія #СтопБулінг

Канівське БПД - Стоп Булінг17 жовтня начальником відділу Канівське бюро правової допомоги Оленою Васильченко проведено виховну годину для учнів 9 класу щодо протидії булінгу. Школярів поінформовано про прояви агресивної поведінки у дітей, поняття та види булінгу, його негативні наслідки. Ознайомлено, в чому полягає суть фізичного, психологічного, економічного, сексуального булінгу та поширеного нині кібербулінгу.

Зокрема до відома присутніх доведено, що фізичний булінг проявляється у вигляді ударів, побиття, щипання. Психологічний вид цькування – найпоширеніший: діти насміхаються над жертвою, вигадують образливі клички, поширюють різні чутки, іноді перестають спілкуватися з нею. При економічному боулінгу в дитини крадуть гроші, ґаджети чи особисті речі. Сексуальний – проявляється у застосовунні принизливихх поглядів, жестів, образливих рухів тіла чи жартів тощо. Наголошено на тому, що кібербулінг або інтернет-мобінг – це сучасна форма агресії, яка набула поширення з появою мобільних телефонів, інтернету. Будь-які її форми мають на меті дошкулити, нашкодити чи принизити людину дистанційно, без фізичного насильства (на відміну від булінгу).

Драбівське БПД Булінг2

18 жовтня 2018 року з метою попередження згаданого вище явища у шкільному середовищі головним спеціалістом Драбівського бюро правової допомоги Володимиром Носенком спільно із працівниками служби у справах дітей Драбівської районної державної адміністрації провів лекцію-бесіду на тему «Протидія булінгу в шкільному середовищі» для учнів 5-х та 10-х класів Драбово-Пристанційної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Школярам надано дієві поради, які допоможуть не стати жертвою булінгу самому та допомогти іншому. Зокрема:

– уникати агресора і перебувати у товаристві друзів;

– стримувати гнів і намагатися не реагувати на прояви боулінгу;

– повідомити дорослих про знущання: учителів, директора школи, батьків, які можуть вплинути на ситуацію;

– не замовчувати проблему, а поділитися нею з довіреною особою або шкільним психологом;

– якщо вчителі та адміністрація школи не змогли вирішити проблему – звернутися із заявою до поліції.

Правову допомогу жертви булінгу можуть отримати в Канівському бюро правової допомоги за адресою: м. Канів, вул. Шевченка, 6.

Драбівське БПД Булінг3