назад
23.08.18

У Новомиргороді фахівці бюро правової допомоги та освітяни об’єднують зусилля щодо протидії домашньому насильству та булінгу

07У Новомиргороді фахівці бюро правової допомоги та освітяни узгодили план спільних правопросвітницьких заходів у навчальних закладах щодо протидії домашньому насильству та булінгу.
До участі в обговоренні та погодженні плану спільних заходів були запрошені представники відділу освіти, молоді та спорту Новомиргородської районної державної адміністрації та педагогічні працівники шкіл Новомиргородського району.
 
08
 
«Домашнє насильство, на жаль, досі є актуальною проблемою для України. На законодавчому рівні вживаються заходи щодо її вирішення. У грудні 2017 року було внесено зміни до Закону “Про запобігання та протидію домашньому насильству”. Вони передбачають жорсткіше покарання для кривдників. Окрім того, сьогодні нам необхідно посилити просвітницьку роботу серед населення, а також активізувати взаємодію із громадськими організаціями. Цю проблему можна вирішити лише спільними зусиллями», – підкреслила Олена Смілянець.
У ході обговорення кожен з учасників поділився власним досвідом роботи з дітьми, які потерпають від домашнього насильства та булінгу. Фахівчиня Новомиргородського бюро правової допомоги розповіла про свій досвід роботи з проблемними родинами, а також звернула увагу на те, що відповідно до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Учасники заходу мали можливість детальніше дізнатися про новації у системі безоплатної допомоги та реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!», який має на меті підвищити правову свідомість українців та навчити їх захищати свої права у правовому полі. 
До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095)87-662-33, (0522) 32-08-24.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.