назад
05.06.18

У Полтаві обговорили питання щодо підвищення ефективності застосування кримінально-процесуального законодавства

DSC 0927

У рамках другого етапу проекту Консультативної місії Європейського союзу в Україні «Інституційна реформа прокуратури»  5-6 червня 2018 року в місті Полтава відбувається круглий стіл з питань виявлення проблем професійної взаємодії між правоохоронними органами під час досудового розслідування кримінальних справ для подальшої підготовки відповідних законодавчих пропозицій та підвищення ефективності застосування кримінально-процесуального законодавства. Круглий стіл мав на меті запропонувати кращі практики комунікації, координації та довіри між ключовими учасниками кримінального провадження. Полтава стала першим містом другого етапу проекту КМЄС «Інституційна реформа прокуратури».

Учасниками заходу стали представники прокуратури, судів, поліції, адвокати. На запрошення організаторів, участь у заходів взяли також директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Армеєва, начальниця забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Марина Шинкаренко, заступник начальника забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Микола Карпінський, адвокати, які співпрацюють з системою БПД області Роман Литовченко та Людмила Тимохіна.

З вітальним словом до присутніх звернулись старший радник з питань прокуратури, КМЄС в Україні Гедімінас Бучюнас, заступник голови Апеляційного суду Черкаської області Віктор Єльцов,  спеціалісти з питань реформування прокуратури КМЄС в Україні Володимир Головатенко та Альона Решетова, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий,.

«Система безоплатної правової допомоги – це структура, яка постійно знаходиться у динамічному розвитку, тому пошук нових ефективних інструментів у роботі, виявлення кращих форм та методів роботи задля покращення ефективності надання безоплатної правової допомоги для мешканців полтавської громади для нас є дуже важливим. Тому участь у подібних заходах є для нас цінним досвідом для взаємодії та для налагодження більш тісної взаємодії з партнерами», – повідомив директор Регіонального центру.

Протягом двох днів учасники заходу обговорюватимуть проблемні питання, що виникають при застосуванні кримінального процесуального законодавства та які перешкоджають посиленню інституційної спроможності прокуратури та ефективності дії норм кримінального процесуального законодавства з метою пошуку відповідних рішень.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.