назад

У Регіональному центрі підбили підсумки за 2017 рік та обговорили напрямки роботи на 2018 рік

12 березня 2018 року директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук провів робочу зустріч для керівників та фахівців регіонального та місцевих центів з надання БВПД з питань огляду проблем та перспектив моделі роботи.

 

 

2

На початку заходу директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук зазначив, що плідна співпраця між установами системи БПД з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, державними установами та громадськими організаціями є запорукою всебічного дотримання прав людини. Він проаналізував ключові здобутки центрів за період функціонування системи надання безоплатної правової допомоги в області, поточні проблеми та перспективи розвитку на поточний рік.

3

Учасники зустрічі обговорили питання створення ефективної системи управління правовими знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти БПД, змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», співпраці з адвокатами, проблемні питання їх звітності, стандарти якості надання БВПД у цивільному, адміністративному та кримінальному процесах.

4

Спеціалісти системи БПД мали нагоду обговорити пріоритети та завдання у 2018 році, серед яких, зокрема: вдосконалення доступу до безоплатної правової допомоги, покращення якості її надання, управління знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти та партнерських мереж системи БПД, підвищення ефективності роботи системи та оптимізація внутрішніх процесів.

5

За результатами робочої зустрічі рекомендовано покращити роботу з адвокатами в частині звітування ними за отриманими дорученнями, підготувати листи-повідомлення адвокатам, які не прозвітувалися за виданими дорученнями.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)