назад
24.11.16

У Регіональному центрі підписали новий Меморандум, покликаний захищати інтереси внутрішньо переміщених осіб

SuR 2016 11 24 memor 124 листопада у залі засідань Регіонального центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги директор Регіонального центру Олена ДЕМЧЕНКО провела круглий стіл на тему «Проблеми надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам» спільно із громадською організацією «Крим SОS»Серед запрошених були радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб у Сумській області Олена ІВАНЦОВА, головний спеціаліст cектору у Сумській області Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Любов ШЕПЕЛЬ,

помічниця координатора громадської приймальні Української Гельсинської спілки з прав людини у м. Суми, партнер громадської організації «Юридична сотня» Наталія ЄСІНА та старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Аліна КУРОВА.

SuR 2016 11 24 memor 2Представники Регіонального центру та Сумського місцевого центру також були присутні на заході.

SuR 2016 11 24 memor 3Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора Регіонального центру із надання БВПД у Сумській області поділилася статистичними даними позитивної практики адвокатів системи БПД при розгляді справ за зверненням внутрішньо переміщених осіб: «Із 1 липня минулого року і до 18 листопада 2016 року до центрів із надання БВПД звернулося 95 внутрішньо переміщених осіб. 60 громадянам працівники місцевих центрів надали правові консультації. За цей час є 35 позитивних рішень про надання адвокатів для представництва в суді».

SuR 2016 11 24 memor 4Учасники круглого столу обговорювали питання захисту прав і свобод переселенців, ділилися досвідом у цій сфері.  Підсумком заходу стало підписання Меморандуму. Документ створений для об’єднання зусиль Регіонального центру та громадської організації «Крим SOS», наприклад, розробки спільних проектів та реалізації місцевих ініціатив з питань, що відповідають меті Меморандуму.

SuR 2016 11 24 memor 5Костянтин КРИНИЦЬКИЙ, юрист ГО «Крим SOS» зазначив: «Ця зустріч – перша ластівка співпраці, це – ознайомлення. Надалі ми отримали можливість проведення спільних заходів, зокрема, і у форматах, відкритих для преси».

 

SuR 2016 11 24 memor 6«У Меморандумі ми задекларували принципи і напрями подальшої співпраці із ГО «Крим SОS».  Зокрема, плануємо ділитися напрацюваннями з питань відновлення порушених прав, свобод та законних інтересів  внутрішньо переміщених осіб», наголосила Олена ДЕМЧЕНКО, директор Регіонального центру із надання БВПД у Сумській області. 

SuR 2016 11 24 memor 7

SuR 2016 11 24 memor 8

SuR 2016 11 24 memor 9