назад

У Шепетівці відбувся практикум для адвокатів, які співпрацюють з системою безоплатної правової допомоги

praktykum1     У Шепетівці відбувся практикум для адвокатів щодо впровадження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.

     Захід провели 18 січня, він став заключним у серії таких практикумів на Хмельниччині.

     У навчанні взяли участь адвокати, які співпрацюють з Шепетівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Тренером для адвокатів виступила кандидатка юридичних наук, голова комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами правової допомоги при Раді адвокатів Хмельницької області Ольга Самбір. Долучилися до практикуму і начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Марина Кулабіна та директор Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бузиль.

praktykum5

praktykum6

     Ольга Самбір акцентувала увагу адвокатів на необхідності  дотримання стандартів, які врегульовують питання якісного надання безоплатної вторинної правової допомоги і одночасно захищають адвоката у виконанні його професійних обов’язків.

    Марина Кулабіна, в свою чергу, звернула увагу присутніх на те, що вторинну правову допомогу адвокати мають надавати в межах повноважень, визначених довіреністю та дорученням.

     Директор місцевого центру Володимир Бузиль висловив свої міркування щодо необхідності покращення партнерських стосунків між адвокатами та центром з метою забезпечення своєчасного та якісного доступу громадян до правосуддя.

     Адвокати взяли активну участь у обговоренні окремих положень стандартів якості та висловили свої пропозиції щодо підвищення якості надання безоплатної правової допомоги.  

*   *   *

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, тел. (03840) 4-00-15)

Білогірське бюро правової допомоги — смт Білогір’я, вул. Шевченка, 44, тел. (03841)2-04-68.

Ізяславське бюро правової допомоги — м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16а тел. (03852)2-61-70.

Нетішинське бюро правової допомоги — м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

Полонське бюро правової допомоги — м. Полонне, вул. Л.Українки, 101 тел. (03843)2-03-52.

Славутське бюро правової допомоги — м. Славута, вул. Миру, 15 тел. (03842)7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.