назад

У школі-ліцеї ім. Андрія Струся Самбора відбувся тренінг “Запобігання та протидія домашньому насильству”

Sambir trening222 лютого 2018 року начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Cамбірського місцевого центру Романія Хула та директор Самбірського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Наталія Герговська провели тренінг на тему “Запобігання та протидія домашньому насильству” з використанням мультимедійної презентації для учнів восьмого класу школи-ліцею ім. Андрія Струся м. Самбора.

Під час тренінгу учні працювали в групах, брали участь в рольовій грі, обговорювали причини, види та наслідки насильства, пропонували свої способи попередження домашнього насильства.

Як відмітила Романія Хула, школярів зацікавила інформація про заходи та соціальні послуги, якими можуть скористатися постраждалі особи.

Sambir trening1

Актуальність заходу обумовлена прийняттям в грудні 2017 року Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Зокрема, розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Відтепер отримати її можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів (як було дотепер), а усі діти.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Самбірському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Самбір, вул. Мазепи, 13; тел. (03236) 6-06-54.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).