назад

У Шосткинському територіальному центрі провели інформували громадян щодо пенсійної реформи в Україні

ShM 2017 08 16  tertsentr 2Із метою підвищення правосвідомості населення та  роз’яснення змісту основних реформ головний відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна та начальник відділу представництва Наталія Олійник 16 серпня прочитали інформаційну лекцію «Пенсійна реформа в Україні – шлях до осучаснення пенсій» та надали правові консультації на  базі відділення соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування.

Відвідувачам міського територіального центру соціального обслуговування інтегратор центру Юлія Зацаринна розповіла про основний зміст пенсійної реформи, основні етапи реформи, нововведення як для чинних, так і для майбутніх пенсіонерів, нові правила розрахунку стажу та нарахування пенсій.

ShM 2017 08 16  tertsentr 1

У ході роботи пункту консультування звернулося 2 особи з питанням щодо реєстрації земельної ділянки та порядок внесення змін до заповіту.

«Заповідач має право у будь-який час внести зміни до заповіту, скласти новий заповіт, який було складено пізніше, скасовує попередній заповіт повністю або у тій частині, в якій він йому суперечить. Кожний новий заповіт скасовує попередній і не відновлює заповіту, який заповідач склав перед ним», – надала роз’яснення Наталія Олійник.

ShM 2017 08 16  tertsentr 3

Варто зазначити, що одним із напрямків роботи місцевих центрів з надання БВПД, який значно розширює доступ громадян до безоплатної правової допомоги, є діяльність мобільних пунктів консультування. Під час роботи таких пунктів людям, які через свої фізичні вади, стан здоров’я та поважний вік складно дістатися до місцевого центру можуть отримати правову консультацію, а в разі потреби – скористатися послугами адвоката з метою захисту від обвинувачення, здійснення представництва інтересів та складання документів процесуального характеру.

Довідково:Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4 Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.