назад

У Шостці представникам громадської організації розповіли безвізовий режим з Європейським союзом

ShM 2017 06 08 bezviz go 18 червня  з метою обговорення найактуальніших питань, з якими звертаються громадяни України, щодо введення безвізового режиму інтегратори  Шосткинського місцевого центру Ольга Правосуд Юлія Зацаринна для представників громадського об’єднання «Спільна справа Шостка» та громадської організації «Майдан Шостка» провели інформаційну лекцію «Безвізовий режим з ЄС. Основні моменти».

У ході зустрічі  працівники центру надали інформацію про впровадження безвізового режиму між Україною та Європейським союзом, про те, що українці, які мають біометричні паспорти, зможуть приїжджати в країни ЄС з діловою чи туристичноюметою або в сімейних справах на термін до 90 днів протягом 180-денного періоду протягом року, ознайомили з  порядком виїзду до держав-учасниць Шенгенської угоди, а також основними правами та обов’язками під час перетину кордону та перебування на території Шенгену.

 «Безвізовий режим не дає нам автоматичного дозволу на роботу чи навчання в країнах ЄС. Для отримання таких дозволів потрібно отримувати національні візи (чи посвідки на проживання) з наданням такого права», – зазначила Ольга Правосуд.

ShM 2017 06 08 bezviz go 3

Фахівець центру Юлія Зацаринна розповіла про порядок особливості отримання біометричного папорта, про правила виїзду до країн ЄС дітей та поширила  пам’ятки серед учасників лекції «Безвізовий режим в Україні. Актуальні питання та відповіді на них», « Памятка для осіб, які бажають виїхати з України за правилами безвізового режиму.

«В кожному разі, попри  обмеження, безвізовий режим надасть величезні плюси українцям, які нарешті зможуть їздити в Шенгенський простір. А тому мати «доступ до Європи» стане значно простіше», – підсумував голова громадського обєднання «Спільна справа Шостка» Олександр Бутівченко.

 

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.