назад

У Шостці провели семінар про соціальні виплати переселенцям

ShM 171019 0519 жовтня інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія Зацаринна спільно з юристом-волонтером Світланою Тихоненковою провели заходи, присвячені актуальним правовим питанням для громадян, які постраждали під час збройного конфлікту на сході України. Метою заходів є підвищення правової обізнаності внутрішньо переміщених осібОдним із напрямків роботи Шосткинського місцевого центру є надання безоплатної правової допомоги переселенцям із східних областей України.

Так, представник місцевого центру Юлія Зацаринна на базі громадської організації «Організація переселенців «Потрібні Люди» для внутрішньо переміщених осіб провела інформаційний семінар «Соціальні виплати переселенцям. Порядок та умови надання».

ShM 171019 01

У ході семінару інтегратор центру Юлія Зацаринна ознайомила присутніх із змінами в законодавстві в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Фахівець центру повідомила присутнім, що постановою Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 689 було внесено зміни до порядку надання адресної грошової допомоги переселенцям, порядку проведення соціальних виплат через мережу установ банків, контролю за проведення соціальних виплат.

ShM 171019 02

«Соціальні виплати особам з інвалідністю групи та особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, за їх письмовими заявами можуть проводитись публічним акціонерним товариством «Укрпошта» з доставкою додому за фактичним місцем проживання/перебування таких осіб», – надала роз’яснення інтегратор центру Юлія Зацаринна.

Під час семінару учасники заходу обмінювалися думками, ставили запитання щодо контролю за здійсненням соціальних виплат районними управліннями соціального захисту, щодо виплат та нарахування пенсій за нової пенсійною реформою.

ShM 171019 03

Цього ж дня працював мобільний пункт консультування для людей, що належать до категорії тимчасово переміщених. В ході роботи мобільного пункту звернулося три громадяни з питанням виплати щомісячної адресної допомоги інваліду III групи, отримання житлово-комунальних послуг, що повинен вчинити роботодавець, якщо в переселенця в трудовій книжці немає запису про звільнення з попередньої роботи. На всі запитання були надані вичерпні роз’яснення.

Підсумовуючи семінар , голова громадської організації « Організація переселенців « Потрібні люди»  Василь Бороздін зауважив, що взаємодія між представниками органів влади, місцевого центру з надання БВПД, волонтерами, громадськими організаціями та вимушено переміщеними особами має здійснюватися на засадах повної відкритості та взаєморозуміння.

ShM 171019 04

«Ми всі разом повинні консолідувати зусилля, аби допомогти переселенцям якомога швидше адаптуватись та вкоренитися на Шосткинській землі», – акцентував увагу Василь Бороздін.

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького,4,т.(05449)7-30-94,7-28-05.