назад
04.09.17

У Шостці відбувся круглий стіл з нагоди святкування річниці діяльності бюро правової допомоги

ShM 170901 121 вересня в примішенні Шосткинської районної державної адміністрації відбувся круглий стіл з нагоди першої річниці діяльності бюро правової допомоги«Підсумки роботи бюро правової допомоги. Перші успіхи та досягнення». Участь у круглому столі взяли працівники системи безоплатної правової допомоги на чолі

з директором Шосткинського МЦ з надання БВПД Миколою Гудімою, представники органів місцевого самоврядування, юридичної спільноти, громадських організацій, місцевих ЗМІ.

Відкривши засідання круглого столу, директор місцевого центру Микола Гудіма привітав працівників з першою річницею бюро правової допомоги.

«Рік видався досить напруженим, оскільки все нове потребує відповідних умінь, знань, навичок. Але працівники бюро успішно справилися з поставленими завданнями. За рік роботи бюро правової допомоги зареєстровано 3176 звернень клієнтів та прийнято 137 рішень про надання БВПД: з них допомогу надано 86 малозабеспеченим, 37 людям з особливими потребами, 1 внутрішньо переміщеній особі, 11 ветеранам війни, 2 дітям сиротам. Із ініціативи та за участю бюро правової допомоги проведено десятки робочих зустрічей, круглих столів, семінарів та інших заходів, спрямованих на співпрацю з органами державної влади і місцевого самоврядування, громадськими та волонтерськими організаціями з метою забезпечення громадянам правової допомоги, захисту їхніх прав і свобод. Організовано роботу виїзних консультаційних пунктів, підготовлено методичні рекомендації для різних категорій громадян з найбільш актуальних проблем», – зазначив Микола Гудіма.

У ході проведення круглого столу представники Глухівського, Кролевецького, Середино-Будського та Ямпільського бюро правової допомоги розповіли про свої перші успіхи та  обмінювалися позитивним досвідом захисту прав клієнтів, створення мережі мобільних та дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги, проведення правопросвітницьких заходів.

«За рік діяльності Середино-Будського бюро правової допомоги було проведено значну роботу: зареєстровано 559 звернень клієнтів; надано 544 консультацій і роз’яснень з правових питань різного характеру; Найбільше громадян зверталися до центру стосовно вирішення земельних, спадкових, соціального забезпечення», – презентувала діяльність бюро правової допомоги заступник начальника бюро Тетяна Харченко.

Представники органів місцевого самоврядування дали високу оцінку діяльності бюро правової допомоги.

«Взаємодія та співпраця установ,  громадських організацій з центром безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги є дуже важливою, адже незахищені верстви населення  завжди можуть отримати кваліфіковані юридичні консультації та роз’яснення, а також захистити свої права у суді», – акцентував увагу голова громадської організації «Організація Переселенців «Потрібні люди» Василь Бороздін.

«Дивлячись на те, скільки громадян зверталися до бюро з проблемами правового характеру, хочеться відзначити всіх працівників бюро з їхніми досягненнями, подякувати за їх ініціативність, бажання максимально допомогти кожному конкретному клієнту та створення умов  щодо забезпечення прав та свобод громадян, адже це є основою для розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги та побажати залишатися взірцем сумлінного служіння народу України, здійснення надійного право захисту її громадян, сприяння підвищенню їх правосвідомості, згідно з Конституцією та Законами України», – підсумував результати проведення круглого столу Микола Гудіма.

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. Тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05.