назад

У смт. Ріпки працювали мобільні пункти консультування громадян з правових питань

P509071613 травня 2016 року з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для населення, що проживає в сільській місцевості, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, безпритульних дітей, дітей, які стали або можуть стати жертвами насильства в сім’ї, у Ріпкинській районній державній адміністрації та службі у справах дітей Ріпкинської районної державної адміністрації, на виконання меморандумів про співпрацю, працювали виїзні консультативні пункти. Відвідувачів приймали директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко та начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Юлія Бойко.

До початку прийому мешканців селища працівниками Чернігівського місцевого центру з надання БВПД було проведено «вуличне» інформування населення з питань безоплатної вторинної правової допомоги. Перехожих ознайомлювали з функціонуванням системи безоплатної вторинної правової допомоги, інформували про роботу виїзних консультативних пунктів та залишали їм буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».
У службі у справах дітей Ріпкинської районної державної адміністрації за отриманням правової допомоги звернулось двоє громадян, яким було надано дві консультації з сімейних питань (щодо порядку стягнення аліментів та призначення допомоги на дітей, які знаходяться під опікою).
У Ріпкинській районній державній адміністрації правову допомогу отримали троє громадян з п’яти питань: трудового, спадкового права, права соціального забезпечення, а також законодавства у сфері військового обов’язку та військової служби. Відвідувачам роз’яснені: порядок стягнення аліментів; порядок призначення допомоги на дітей, що знаходяться під опікою; підстави звільнення з роботи з ініціативи власника; порядок проведення виплат фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві; порядок спадкування за заповітом; порядок звільнення прикордонників з військової служби за сімейними обставинами; порядок накладення дисциплінарного стягнення.
Бажаючі отримали флаєри “Право на безоплатну вторинну правову допомогу”.P5090707P5090704P5090700