назад

У Срібнянському відділенні поліції говорили про забезпечення доступу громадянам до безоплатної правової допомоги

BPD30 січня 2017 року з метою налагодження співпраці та консолідації зусиль, спрямованих на запобігання злочинності та підвищення рівня правової обізнаності населення, заступник начальника Срібнянського бюро правової допомоги Дмитро Вовчук провів робочу зустріч із керівництвом Срібнянського відділення поліції Прилуцького відділу поліції ГУНП України у Чернігівській області.

IMAG0506Під час зустрічі сторони обговорили питання співпраці у с фері надання безоплатної правової допомоги жителям Срібнянського району та взаємодії при організації правопросвітницьких заходів. Присутні: в.о. начальника Срібнянського відділення поліції Прилуцького відділу поліції ГУНП України у Чернігівській області капітан поліції Олексій Середа , в.о. заступника начальника Срібнянського відділення поліції майор поліції Олександр Желіба, в.о.начальника слідчого відділення Срібнянського відділення поліції капітан Євген Коваленко, старший дільничний офіцер поліції сектору превенції капітан Ігор Лазутін.
Нагадаємо, що між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги 12 лютого 2016 року був підписаний Меморандум про співпрацю.
В ході спілкування Дмитро Вовчук розповів про аспекти діяльності системи безоплатної правової допомоги, окреслив коло осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах, а також підстави і порядок її надання, зазначив контактні дані Срібнянського бюро правової допомоги, а також розмістив інформаційні матеріали на дошці оголошень.
За результатами робочої зустрічі була отримана домовленість про подальшу співпрацю з метою забезпечення громадян їх конституційним правом на захист, проведення спільних правопросвітницьких заходів, спрямованих на запобігання злочинності, встановлення належної комунікації між поліцією та громадськістю, а також підвищення рівня правової обізнаності населення щодо можливості вирішення життєвих питань у правовий спосіб.
За отриманням консультації та захистом своїх прав мешканцям Срібнянського району можна звернутись до бюро правової допомоги за адресою: смт. Срібне, вул. Миру, буд.41а (каб. 10) або телефонувати (04639) 2-19-16 , (04639) 2-18-24.