назад

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної правової допомоги на варті захисту прав та інтересів громадян

31.01.17 Rozko Orzitsia131 січня заради поглиблення співпраці начальник відділу «Оржицького бюро правової допомоги» Ігор Рожко взяв участь в засіданні координаційної ради Оржицької райдержадміністрації.Під час наради працівник бюро провів лекцію для голів сільських та селищних рад на тему:«Розвиток системи БВПД та надання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги через Skype-зв’язок».

На засіданні були обговорені проблеми розвитку системи надання безоплатної первинної правової допомоги та шляхи їх вирішення із залученням коштів органів місцевого самоврядування.

31.01.17 Oritskiy TERТакож в цей день працівником відділу Оржицького бюро правової допомоги проведено семінар для працівників Оржицького терцентру соціального обслуговування населення на тему: «Децентралізація в системі надання безоплатної правової допомоги, нововведення та зміни в законодавстві». Для присутніх була роз’яснена процедура здійснення представництва інтересів громадян в суді та складання документів процесуального характеру. Після лекції присутнім надано інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів, пам’яток та листівок.

31012017 Lohvitsa policeЗаступник начальника відділу «Лохвицького бюро правової допомоги» Марія Туник в приміщенні Лохвицького відділу поліції провела робочу зустріч з керівником відділу поліції Максимом Романенком. Під час зустрічі обговорювались питання співпраці, шляхом донесення до відома громадян інформації про роботу відділу «Лохвицьке бюро правової допомоги» Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та його функції, законодавства про безоплатну правову допомогу, видів послуг, які включає правова допомога та суб’єктів права на таку допомогу. Також було розміщено інформаційні буклети з детальною інформацією про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, куди звертатися, та які послуги можна отримати.

31.01.20174rnyhi policeГоловним спеціалістом відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Юлією Борсук проведено робочу зустріч з начальником Чорнухинського відділення Лохвицького відділу поліції ГУНП в Полтавській області Володимиром Давиденком та сільським головою Харсіцької сільської ради Анатолієм Ціликом. Під час бесіди працівник бюро поінформувала про роботу відділу, про види безоплатної правової допомоги та про зміни в законодавстві щодо розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Надано інформаційні буклети.

31.01.2017rob zystr 4ornyhiЗаступник начальника відділу «Чорнухинське бюро правової допомоги» Жанна Шульга провела робочу зустріч із працівниками Чорнухинського районного військового комісаріату, в ході якої ознайомлено з основними завданнями бюро та із колом осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до внесених змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Надано інформаційні буклети для розміщення на інформаційному стенді.

Начальник відділу представництва Лубенського місцевого центру Сергій Супрун провів семінар для підопічних Університету третього віку на тему: «Соціальний захист дітей війни та пільговий проїзд соціально незахищених верств населення».

Під час уроку працівник місцевого центру поінформував про категорії пільговиків та норми закону, якою передбачено пільги та які щепільги мають діти війни. Пояснив, що безпідставна відмова відпередбаченого законом пільгового перевезення громадян є порушенням чинного законодавства і тягне за собою адміністративну відповідальність – накладання штрафу на перевізників. Акцентуючи увагу, що при необхідності вирішення правових питань вони можуть звертатися до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Під час уроку присутніх цікавило питання про знижку при платі за користування комунальними послугами та інше. Усі присутні отримали кваліфіковані відповіді стосовно теми уроку.

31012017 piratin naradaЗаступник начальника відділу «Пирятинське бюро правової допомоги»Володимир Орел взяв участь у нараді Пирятинської районної державної адміністрації під головуванням Олега Кучи. У нараді взяли участь держслужбовці апарату райдержадміністрації, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій. Під час засідання Володимир Орел поінформував присутніх про роботу відділу «Пирятинського бюро правової допомоги» Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги основні здобутки у 2016 році та завдання на 2017 рік.