назад
30.10.18

У Світловодську розпочав роботу новий дистанційний пункт консультування громадян

03Про те, як підвищити рівень правової обізнаності учасників бойових дій в місті Світловодськ та забезпечити спроможність захищати свої інтереси у правовому полі, йшлося під час робочої зустрічі начальниці Світловодського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання БВПД Алли Мирошник з головою громадської організації «Іволга» – спілка волонтерів Дарією Ільїною.
На початку зустрічі, Алла Мирошник розповіла про види правових послуг, які надає система безоплатної правової допомоги – від правових консультацій до представництва інтересів у судах. Також, наголосила, що кожна особа на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» має право отримати необхідну правову допомогу за рахунок держави.
Для ефективного доступу учасників бойових дій до системи безоплатної правової допомоги, сторони досягли домовленості про подальшу співпрацю. Крім того, узгодили графік роботи дистанційного пункту в приміщенні громадської організації «Іволга» (один раз на місяць) та підписали меморандум про співпрацю.
До Олександрійського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.