назад

У Татарбунарах відбулося виїзне засідання працівників системи безоплатної правової допомоги в Одеській області

03 жовтня 2019 року у медіацентрі Татарбунарської районної бібліотеки керівництво Регіонального центру провело виїзну робочу нараду з працівниками системи БПД Одеської області.

Керівниця Регіонального центру Світлана Клішина провела презентацію кращих і успішних практик діяльності у роботі місцевих центрів з надання БВПД, досягнення спільних позиції у вирішенні окремих питань, та говорила про застосування єдиного підходу у роботі, а також про плановий розвиток системи безоплатної правової допомоги.

Система БПД – це орієнтована на громадян інституціональна структура. Одним із завдань Програми діяльності Кабінету Міністрів України є юридичний захист для людини, яка опинилась у складній життєвій ситуації. Тому маємо реагувати на системні правові проблеми та забезпечувати якісні, доступні та зручні сервіси безоплатної правової допомоги”, – підкреслила директорка центру.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Олександр Мхітарян обговорив з фахівцями центрів проблемні питання, з якими штатні юристи стикаються при здійсненні представництва інтересів клієнтів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Також на засіданні обговорювалися фінансові питання, а також дотримання норм Правил етичної поведінки працівників системи БПД під час виконання своїх посадових обов’язків.
На запрошення Громадського центру правосуддя у м.Татарбунари керівники центрів з надання БПД завітали до офісу партнерів, де познайомилися з історію створення та організацією роботи установи.
Керівник Громадського центру правосуддя Леонід Семененко розповів про результати активної співпраці з системою БПД, ціль якої – розширення доступу місцевих мешканців до правосуддя, отримання правової допомоги й альтернативного вирішення спорів, підвищенню обізнаності щодо судочинства.

У Татарбунарському районі функціонує бюро правової допомоги (вул. В.Тура, 48), яке є відокремленим відділом Арцизького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Загалом партнерами було проведено 53 заходи для громадян правоосвітнього характеру, надано 45 консультацій з правових питань.