назад

У телепередачі “Правове поле” жителям Балтської громади розповідали про проблемні питання спадщини

pravove pole09 березня 2018 року вийшов другий випуск телепередачі “Правове поле” – спільного проекту Балтського бюро правової допомоги та телекомпанії “Примор’є”. Проект реалізується згідно прийнятої районної Програми правової освіти жителів Балтського району на 2018-2020 роки.

Періодичність виходу програми — один раз на місяць. Завдяки телепередачі, в якій братимуть участь працівники бюро правової допомоги, адвокати, нотаріуси та представники органів влади, жителі Балтської громади матимуть можливість підвищувати свою юридичну грамотність, дізнаватись про свої права та вміти їх реалізовувати на практиці.

Тема другого випуску телепередачі “Правове поле” – спадщина.

В програмі, яка проходила за участі головного спеціаліста, в.о. заступника начальника Балтського бюро правової допомоги Руслана Москаленка та адвоката, який співпрацює з Подільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталія Колосовича, йшлося про проблемні питання спадщини.

Адвокат розповів, з якими актуальними питаннями частіше всього звертаються громадяни при вирішенні питань спадщини. Основні з них – процедура вступу в спадщину: з чого саме потрібно починати, які для цього потрібно документи, терміни вступу в спадщину.

Віталій Колосович повідомив про особливості спадкування за законом та за заповітом, детально ознайомив з черговістю спадкування, поняттям фактичного прийняття спадщини спадкоємцем, чи оскаржується заповіт та чи можливо спадкоємцям поновити строк для прийняття спадщини у разі його пропущення.

Руслан Москаленко та Віталій Колосович надали жителям громади покрокові рекомендації з питань прийняття та оформлення спадщини. Додатково повідомили, як оформити спадщину на спадкове майно за відсутності на нього правовстановлюючих документів.

Повну версію телепередачі можна переглянути тут:

{source}

{/source}


Безоплатну правову допомогу можна отримати в Балтському бюро правової допомоги за адресою: м. Балта, вул 30 років Перемоги, 24. Телефон (04866)2-20-02.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.