назад
06.12.16

У Вінниці розпочалися провопросвітні лекції для іноземних студентів

05.12 15 грудня, в рамках Всеукраїнського тижня права розпочато курс лекцій про безоплатні правову допомогу для іноземних студентів Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. Для слухачів 6 курсу лікувального факультету лекцію читала заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова.

Курс лекцій про безоплатну правову допомогу проводиться з метою підтримки іноземних студентів, сприяння їх адаптації та комфортному проживанню у Вінницькій області. Марина Лукіянова під час першої лекції розповіла присутнім про те, що навчаючись в Україні, іноземні студенти користуються тими самими правами і свободами, несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України. Мають право, гарантоване Конституцією України, на безоплатну правову допомогу, яка з 2013 року забезпечується центрами безоплатної правової допомоги. Далі мова йшла про роботу та практику Регіонального центру, місцевого центру та бюро правової допомоги у Вінницькій області.
05.12 2

В ході заходу Марина Лукіянова відповіла на запитання студентів, що стосувалися отримання безоплатної правової допомоги при перетині кордону в Україні, купівлі та використання транспортних засобів та правового аспекту оренди житла в Україні.

05.12 3

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси центрів надання безоплатної правової допомоги, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).