назад
17.10.17

У Вінниці відбувся тренінг з кримінально-процесуальних питань для надавачів безоплатної первинної правової допомоги

14 10 2017 2У суботу, 14 жовтня, працівники бюро правової допомоги, а також місцевих центрів, які безпосередньо працюють із клієнтами, побували на одноденному каскадному тренінгу, для фахівців системи БПД Вінниччини з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань.

Захід організований за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії. Тренерами виступили адвокат Олександр Байдик та Сергій Дрелінський, начальник відділу стандартів якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової дропомоги. З вітальним словом до учасників заходу звернулася директор Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій  області Марина Лукіянова.

14 10 2017 3

Під час тренінгу розглянули такі питання, як подання заяви про злочин, статус та права потерпілого; правова допомога при домашньому насильстві; цивільний позов у кримінальному процесі; права підозрюваного/обвинуваченого; вразливі категорії осіб; виклики слідчого, прокурора, суду; права та обов’язки свідків; арешт майна (права підозрюваного, обвинуваченого, третіх осіб); затримання в кримінальному провадженні; правова допомога при жорстокому поводженні з затриманими; адміністративне затримання; запобіжні заходи; виконання вироку; видача Україні засуджених в інших країнах; доступ до медичної допомоги в місцях несвободи; оскарження дій, бездіяльності, рішення слідчого, прокурора на досудовому розслідуванні; реалізація права на безоплатну правову допомогу.14 10 2017 4

Після кожного блоку теоретичних питань юристам пропонували виконати практичне завдання, застосувавши отримані знання.

Довідково:

Каскадні тренінги – навчальні заходи для надавачів безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, що проводяться одночасно у всіх регіонах за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації фахівців, залучених до надання безоплатної правової допомоги.

Каскадні тренінги з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань відбуватимуться у відповідності до реалізації Робочого плану Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» на 2017 рік, який був схвалений на початку цього року.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106