назад

У Запоріжжі працівники системи БПД взяли участь у круглому столі «STOP! Полювання на людей!»

У Запоріжжі відбулося засідання круглого столу «STOP! Полювання на людей!». Участь у ньому взяли представники обласної військової адміністрації, правоохоронних органів, соціальних служб, громадських і благодійних організацій та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях.

Захід мав на меті сприяти об’єднанню зусиль відомств, установ та громадського сектору для протидії торгівлі людьми, надання допомоги постраждалим, притягнення до відповідальності винних та популяризації правил безпеки під час міграції.

За словами представників місцевої влади, для протидії цьому явищу на Запоріжжі затверджено соціальну цільову програму щодо протидії торгівлі людьми до 2025 року, у межах якої в області працюють 16 мобільних бригад, які надають соціально-психологічну допомогу постраждалим.

Керівниця Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях Лариса Кожемякіна наголосила, що особи, які постраждали від торгівлі людьми мають право звернутися за безоплатною правничою допомогою і отримати її в повному обсязі: від консультації та роз’яснень до допомоги адвоката для захисту порушених прав.

Серед можливих форм взаємодії та співпраці обговорили перенаправлення постраждалих осіб до юристів системи БПД та участь спеціалістів у заходах попередження та реагування на випадки торгівлі людьми.

«Взаємодія широкого кола відомств і установ, а також громадянського суспільства є ключовою у забезпеченні ефективного реагування на проблему торгівлі людьми», — зауважила Лариса Кожемякіна.

Захід відбувся у межах Всеукраїнської інформаційної кампанії «ПРИДИВИСЬ», що проходить в Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Довідково. За офіційними даними Національної поліції України з початку року правоохоронцями було задокументовано 116 фактів торгівлі людьми, а 65 торговців людьми отримали статус підозрюваних.