назад

У Жашкові з нагоди Дня усиновлення провели флешмоб

День усиновлення — свято усиновителів, опікунів, прийомних батьків, вихователів дитячих будинків родинного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Відзначається в Україні у День святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, в останній день вересня.
Реальним свідченням дієвої уваги української держави до питань забезпечення конституційного права дитини, яка за різних обставин життя втратила рідних батьків є підтримка усиновлення, розвиток прийомних сімей та дитячих будинків родинного типу, збільшення соціальних виплат для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
30 вересня 2019 року заступником начальника відділу Жашківське бюро правової допомоги Аллою Лавренюк спільно, з працівниками Жашківського ДРАЦС організовано та проведено флешмоб. Розповсюджено спеціально розроблені тематичні буклети «Шукаю сім`ю!». Також надано консультації щодо отримання статусу кандидата в усиновлювачі та повідомлено вичерпний список документів, необхідних для усиновлення. Надано адресу Бюро та контактні дані для подальших детальних консультацій.