назад

Учасники проекту «Знай свої права» дізналися про безоплатну правову допомогу

22429515 10214707387425328 239517457 o11 жовтня 2017 року відбулося чергове заняття  у рамках проекту «Знай свої права», основна мета якого підвищити юридичну обізнаність громадян, сприяти формуванню правового суспільства і надати компетентну правову підтримку різним верствам населення. участь у даному заході взяв директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий.

 

         Під час  спілкування з учасниками проекту директор Регіонального центру розповів про роботу системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині, про правові послуги, які можуть отримати громадяни, повідомив про основні напрями діяльності місцевих центрів та бюро правової допомоги.

«Система безоплатної правової допомоги є соціальною програмою Уряду України та спрямована на забезпечення доступу соціально вразливих груп громадян до правової допомоги Коституційне право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть реалізувати, звернувшись до місцевих центрів та бюро правової допомоги» – повідомив Олександр Черчатий.

         Він поінформував присутніх, що скористатися послугами  фахівців системи БВПД щодо отримання безоплатних юридичних консультацій може кожен, а отримати вторинну правову допомогу щодо представлення інтересів у суді, складання позовних заяв, документів процесуального характеру за участю фахівців місцевих центрів, бюро та адвокатів мають право визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу» категорії осіб. Окремо директор Регіонального центру зупинився на питанні наданні безоплатної вторинної правової допомоги.

 «Звернувшись до місцевих центрів, громадяни можуть отримати безоплатну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах, Регіональним центром здійснюється представництво громадян у кримінальному процесі» – повідомив Олександр Черчатий.

За його словами, робота фахівців системи безоплатної правової допомоги не обмежується лише наданням безоплатних юридичних консультацій. Провідне місце у роботі бюро займає правопросвітницька діяльність, яка спрямована на інформування широкої цільової аудиторії про права, особливості їх реалізації та захисту. Також очільник системи БВПД області поінформував учасників про Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

«Основна мета проекту – це підвищення рівня правової культури та правової свідомості громадян шляхом інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб» – зазначив він.

З тематикою занять та формами проведення можна ознайомитися тут.

Довідково. Проект стартував у Полтаві 06 вересня 2017 року на базі комунальної організації “Інститут розвитку міста”. Всього ж, в рамках проекту “Знай свої права” буде проведено 17 безкоштовних занять для різної цільової аудиторії. Кожен бажаючий може прийти на заняття і поставити питання кваліфікованим спеціалістам, отримати вичерпну відповідь і відповідні знання. Всі заняття транслюватимуться он-лайн та будуть розміщені на окремій сторінці інтернет ресурсу YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC9EedQO7_HfeAOMoDutXrPQ

            Заняття будуть проводитися у формі тематичних занять, інтерактивів, лекцій і тренінгів з юридичної тематики, які викладатимуть провідні фахівці галузі. Навчанння відбувається  щосереди в залі Комунальної організації “Інститут розвитку міста”, що знаходиться по вулиці Небесної Сотні, 1/23 (другий поверх, кімната 7). Долучитися можуть усі охочі.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Європейська 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.