назад

Участь у Форумі місцевого розвитку

28112016forummiscevogorozvitky1

28 листопада 2016 року в приміщенні Козельщинської районної ради відбулося засідання Форуму місцевого розвитку, орієнтованого на громаду. В роботі Форуму взяли участь керівництво райдержадміністрації, районної ради, координатор ПРООН Віталіна Старчик, голови сіл та селищ району, голови громадських організацій.   На запрошення організаційного комітету участь  Форумі взяли в.о. начальника Аліна Литовченко та головний спеціаліст  відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Григорій Дзюба.

На засіданні Форуму розглядалися питання виконання проектів по реконструкції об’єктів на території місцевих громад району в рамках програми ООН. Безпосередньо на місцях виконанням даних проектів займаються громадські організації. 

Одним із головних питань, які розглядалися на Форумі, було питання про порядок внесення змін до установчих документів громадських організацій в зв’язку із прийнятими змінами до Податкового кодексу України. Працівники відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» дали вичерпні відповіді на питання учасників Форуму щодо порядку внесення змін до статутів громадських організацій. Так, зокрема, було роз’яснено, що для громадських організацій, які вносять зміни до статутів в зв’язку із вимогами Податкового кодексу України щодо нових ознак неприбутковості, скасовано внесення плати за проведення таких змін. Представникам громадських організацій були надані для ознайомлення зразки документів, необхідних для проведення реєстраційних дій по внесенню змін до установчих документів, таких як зразки статутів, протоколів загальних зборів учасників, а також надано роз’яснення щодо документу, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін.28112016forummiscevogorozvitky